Natjecateljska grupa

Rad grupa prilagođen je radu s mladima od 11 godina na više

Treninzi za natjecatelje održavaju se kroz cijelu godinu u sljedećim terminima: 

NATJECATELJSKA GRUPA:

Ponedjeljak / Srijeda / Petak – 18:30h – 20:00h

O programu grupe

Natjecateljske grupe kluba prezentiraju sve ono najbolje i jedinstveno u radu našeg kluba.

Polaznici grupa razvijaju kako tjelesne tako i mentalne sposobnosti za najveće dosege u sportu i životu. Kroz učestvovanje na turnirima kako lokalnog karaktera tako i velikih međunarodnih turnira, natjecatelji slažu iskustva i u suradnji sa trenerima razvijaju mindset vrhunskih sportaša.

Rad grupa (posebno starije natjecateljske) usmjeren je ostvarivanju velikih međunarodnih rezultata. Ukoliko se članovi ne odluče biti natjecatelji, dakako osigurani su im svi uvjeti da nastave trenirati sa natjecateljskim grupama i da se rekreiraju i razvijaju u klupskoj zajednici.

Što očekivati?

MOGUĆNOST RAZVOJA SPORTSKE KARIJERE

Natjecateljima omogućujemo razvoj sportskih karijera uz pružanje optimalnih uvjeta za nastupe na najvećim karate prvenstvima.

INDIVIDUALNI PRISTUP

Svakom natjecatelju omogućujemo individualnu analizu rada kako na treningu tako i na natjecanju.

PUTOVANJA

Od kadetskih pa do seniorskih kategorija, naši natjecatelji prisustvuju turnirima diljem Europe i svijeta

UČESTVOVANJE NA SEMINARIMA I TRENING KAMPOVIMA

Naši natjecatelji, kao i treneri – prisustvuju međunarodnim seminarima i trening kampovima u potrazi za novim znanjem.

TAD TEAM - natjecatelji

LEO LAZAR

Sportski početak
Karate sam počeo trenirati tako što sam pratio moju stariju sestru Antoniu na treninzima. Moja mama Višnja i ja bi smo redovno dolazili gledati njezine treninge, a jednoga dana sam došao u klub i sam probao trenirati. Odmah sam se zaljubio u sport i ta ljubav i danas traje. Pošto su me jako dojmile karate borbe kada sam ih gledao, stvorio sam želju za nastupima u borbama, kasnije sam tu želju sebi i ispunio.

Karate uspjesi
Karate treniram već 14 godina, a moji najveći uspjesi su:

  • odlazak na Svjetsko prvenstvo na Tenerife 2017.godine
  • brončana medalja sa Svjetske lige mladih u Umagu 2019.godine
  • zlatna medalja na Croatia Openu u Rijeci 2021.godine

Malo mi ostaje žala za dva tijesno izgubljena finala na državnom prvenstvu 2019. i 2021.godine. U oba finala sam vodio, no nisam uspio zadržati prednost te sam na kraju završio kao viceprvak.

Sportski idoli
Sportski idoli na koje se najviše ugledam su: Rafael Aghayev (Karate), Muhammad Ali (Boks), Novak Đoković (Tenis), Conor Mcgregor (UFC) i Kobe Bryant (Košarka). A stil sportaša koji najviše preferiram gledati su dominantni napadači (fighteri) u svojim sportovima.

Školski status
Moj školski status je taj da trenutno pohađam 4. razred Salezijanske klasične gimnazije. Želja mi je upisati Kineziološki fakultet u Zagrebu.

Ciljevi za budućnost
Moja najveća sportska dostignuća koja želim ostvariti su seniorska zlatna medalja na Svjetskom i Europskom prvenstvu. Također bih u mlađe-seniorskoj konkurenciji htio biti prvak države i medaljaš na Europskom prvenstvu.

NINO DONADIĆ

Sportski početak
Karate treniram od svoje 4. godine. Premda mi karate nije bio prvi izbor jer sam htio trenirati gimnastiku, što zbog blizine dvorane – što zbog poticaja roditelja odabrao sam karate i karate klub TAD. Od tada do danas je prošlo 13 godina i koliko znam trenutno uživam status najdužeg aktivnog člana kluba (ovo se odnosi na omladinski pogon kluba).

Karate uspjesi
Moji najveći ostvareni uspjesi su:

  • 3 zlata na državnim prvenstvima (Kadetski i Juniorski prvak Hrvatske)
  • Odlazak na Europska prvenstva u Dansku (2019. godine) i Finsku (2021. godine)

Sportski idoli
Nemam neke sportske idole, no imam omiljeni stil sportaša koje volim gledati u svim sportovima. Brzini i dominatni sportaši su moji favoriti u raznim sportovima koje pratim.

Školski status
Moj trenutni školski status je da sam učenik 3. razreda Prve Riječke Hrvatske Gimnazije, a još nisam definitivno odlučio koji faks želim pohađati nakon srednje škole.

Ciljevi za budućnost
Moje želja je da postanem seniorski prvak države što ću pokušati već ove godine. Također u ovoj godini namjeravam postati prvakom Hrvatske u svojoj kategoriji mlađih seniora, plasirati se na EP koje se održava u Češkoj ovog Lipnja i ako bude sve kako planiramo, stati na Europsko postolje.